Laura Cosoi este pasionata de gatit, tocmai de aceea s-a gandit sa aduca pescaria in propria bucatarie. Asa ca a gatit fructe de mare, mai exact creveti si caracatita.
"Ador fructele de mare si tocmai de aceea, ori de cate ori merg la mare aleg restaurantele cu specific percaresc. Aceasta placere “vinovata” m-a urmarit si in Lefkada unde nu a fost zi in care sa nu mananc peste sau fructe de mare. Cum sunt pasionata de gatit, chiar daca stau in Bucuresti si nu aud valurile marii de pe terasa mea, mi-am facut placerea de a 'aduce' pescaria la mine in bucatarie. Exista in hipermarket-uri fructe de mare congelate care pot fi extrem de usor de gatit", a marturisit Laura Cosoi pe blogul ei.
Dupa ce si-a cumparat toate ingredientele, Laura Cosoi a trecut la cratita. "Crevetii sunt preferatii mei si dupa ce ii spal bine de tot (decorticati fiind), ii pun pe gratar cateva minute (3-5 minute in functie de marime) si apoi ii acopar cu zeama de lamaie. Daca sunt deja prefierti (citeste cu atentie ambalajul), trebuie doar sa-i incalzesti. Daca sunt gatiti prea mult, crevetii devin cauciucati, iar carnea lor isi pierde fragezimea si suculenta.
In cazul in care alegi sa gatesti caracatita trebuie sa o speli foarte bine si apoi sa o tai. Pui bucatile intr-o oala la fiert pana ce apa devine rosiatica, apoi adaugi un pahar de vin alb si cateva foi de dafin. Poti sa o lasi la fiert circa 1 ora iar apoi o pui pe gratarul incins unde o lasi nu mai mult de 3-5 minute", a scris Laura Cosoi etapele prin care au trecut fructele de mare pana au ajuns pe farfura ei.
Citeste si: Laura Cosoi, impresionata de un laptop: "Nu sunt o impatimita a gadgeturilor"
Laura Cosoi si-a petrecut o zi intreaga alaturi de tatal ei: "Mi-a oferit copilaria ideala"
Laura Cosoi, schimbare de look - Iata blondul de toamna al vedetei
Sursa foto: blog Laura Cosoi