Lazagna cu somon, fenicul si sofran
1 Buc. Fenicul bulb
1 Buc. Dovlecel
250 g Somon
1 Buc. Ceapa
20 g Unt
40 g Faina
500 ml Lapte
1 Legatura Ceapa verde
75 g. cascaval Gorgonzola
Foi de lazana
Sare
Piper
Nucsoara
1 Pachetel sofran (0,1 g)
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade.
Se spala si se curata bulbul de fenicul si dovlecelul, se taie rondele.
Somonul se taie in cuburi.
Ceapa se toaca marunt.
intr-un castron se topeste untul si se inabuse ceapa, se adauga faina si se rumeneste putin. Apoi se adauga treptat laptele si se fierbe sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Ceapa verde se taie marunt.
Branza Gorgonzola( sau cascavalul) se taie felii.
Intr-un vas termorezistent se dispun in straturi alternative: foi de lazane, legume, sos, arpagic si Gorgonzola (ultimul strat: sos si branza), apoi se condimenteaza.
Se gratineaza la cuptorul preincalzit la 200 grade (convectie 180 grade, gaz: nivel 3), circa 35-40 minute.
Reteta oferita de Jakob Hausmann