Faptul că au mâncat creierul care provenea de la rudele decedate i-a ajutat să construiască o imunitate împotriva demenţei. Acesta este modul în care oamenii din tribul Fore din Papua Noua Guinee au reuşit să stea departe de această boală cumplită, susţin cercetătorii care au descoperit macabrul leac.
Membrii tribului Fore au dobândit, după cum s-a dovedit, o rezistenţă puternică de-a lungul timpului împotriva bolii kuru (din categoria bolilor prionice), o tulpină neobişnuită, dar mortală, de demenţă, potrivit unor concluzii publicate în revista "Nature" de o echipă de oameni de ştiinţă britanici şi din Papua Noua Guinee.
Boala Kuru este o infecţie lentă, potrivit literaturii medicale, semnalată în anii 1950 la triburile din Papua Noua Guinee care practicau ritualuri canibalice. Dar presa străină relatează că acest vaccin despre care vorbesc oamenii de ştiinţă a evoluat printr-un ritual al tribului Fore, ritual care presupunea consumul de creier de la rudele decedate, la înmormântările acestora.
Kuru, o boală asemănătoare cu encefalopatia spongiformă bovină (ESB), cunoscută şi sub numele de "boala vacii nebune", a atins apogeul în anii 1950, după ce a ucis într-un mod violent până la 2% din populaţia tribului Fore într-un an.
Membrii tribului Fore care au supravieţuit au fost şi cei în rândul cărora s-a descoperit că aveau o genă cu "rezistenţă la prioni" (n.r. - prionii sunt proteine cerebrale care dacă sunt într-o formă modificată, pot cauza o infecţie a creierului care este fatală), care inhibă proteinele şi le împiedică să sufere mutaţii şi le împiedică să formeze polimeri care sunt dăunători creierului. De asemenea, gena aceasta imunizează organismul şi împotriva altor boli neurologice, cum ar fi Parkinson. Sursa.