Lebarvursti
500 g carne de porc grasa
500 g ficat de porc
200 g slanina
intestine groase de porc
sare, piper
Se spala carnea si ficatul si se pun la fiert, intr-o oala cu apa rece si putina sare. Se fierbe la foc mic, avand grija sa se curete spuma formata. Cand sunt bine fierte, se scot intr-un castron pentru racit, dupa care se taie bucatI si se trec de doua ori prin masina de tocat. Peste carnea tocata se adauga slaninuta tocata cubulete. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, se amesteca bine cu putina zeama in care a fiert carnea. Separat, se pregatesc intestinele pentru umplut si se introduce cu ajutorul palniei pasta de carne in intestine. Se leaga la capete, se inteapa in cateva locuri si se pune la fiert, in apa fierbinte, la foc mic, aproximativ 30 de minute. Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert. Se pastreaza la rece si se serveste rece, ca aperitiv.
E bine sa stii
Nu se prepara in cantitate prea mare deoarece ficatul se oxideaza si se altereaza foarte usor.