De-a lungul istoriei femeile senzuale din Japonia au rafinat arta frumusetii pana la un ghid usor de folosit denumit "kokono - tokoro" sau "Cele Noua Puncte ale Frumusetii": ochi, gura, cap, maini, picioare, spirit, postura, aer de seductie si voce.
Au buze de un rosu aprins, pielea cea mai alba pe care ti-o poti inchipui si pe cefele lor sunt trasate doua sau trei linii – la ocazii speciale, atunci cand o maiko (ucenica) debuteaza, cand o maiko devine gheisa sau atunci cand poarta un kimono formal sunt folosite trei linii- care separa machiajul de pielea lor ( vezi poze in galeria foto ). Sunt machiate astfel incat sa creeze impresia ca poarta o masca si au coafuri elaborate, pline de mici piepteni, ace de par, flori si diferite ornamente. Despre ele, gheisele, se spune ca pot fascina orice barbat. Si, atunci, de ce nu am incerca sa le cunoastem secretele?
Istoria gheiselor
La fel ca majoritatea cuvintelor din limba japoneza, si cuvantul gheisa este compus din alaturarea a doi termeni, "gei" ( arta ) si "sha" ( persoana ), asa ca putem traduce "gheisa" prin artist sau persoana dedicata artelor. Si, nu stiu daca aveati idee, la inceput era vorba despre artisti talentati, barbati si femei. Barbatii care faceau aceasta meserie au disparut acum circa 200 de ani, odata cu popularitatea tot mai mare a femeilor gheise.
Dupa ce aceasta meserie – este mai mult un stil de viata decat o meserie - a fost practicata mai mult de femei, acestora le-a fost interzis sa se prostitueze, cu toate ca unele dovezi din acea vreme sugereaza ca pentru o vreme aceste interdictii au fost incalcate. Din 1779, dupa ce autoritatile s-au revoltat impotriva faptului ca gheisele nu plateau taxa pe venit, a fost introdus un cod de conduita care este respectat pana in zilele noastre.
Gheisele sunt, daca vrei, gazde sau artiste profesioniste care isi distreaza oaspetii folosindu-se de talentul lor in diferite case de ceai numite O-chaya. De-a lungul carierei lor acestea isi perfectioneaza talentul in dansuri traditionale japoneze, in cantatul cu Shamisen-ul – instrument muzical cu coarde -, aranjatul florilor, purtatul kimono-ului, ceremonia ceaiului, caligrafie, conversatie, eticheta in timpul servitului cu bauturi.
Seductie in stil de gheisa
Avem foarte multe de invatat de la gheise in materie de seductie si sexualitate. Iata ce ar trebui sa retii!
Atitudinea e totul! O prezenta seducatoare se face simtita atunci cand tu te simti bine in pielea ta. Cum ai putea crede ca un barbat, barbatul tau, ti-ar putea iubit fiecare centimentru patrat de piele si fiecare rotunjime daca tu le detesti? Nu te ascunde nici sub cearceaf si nici in intuneric! Increderea in propria persoana e cea mai seducatoare calitate pe care o poti capata!
Tocmai din acest motiv o gheisa nu era foarte des jenata si nu se simtea prost atunci cand cineva – un barbat – se apropia de ea, scrie Jina Bacarr in cartea sa " The Japanese Art of Sex". Ba, mai mult, ucenicele ( maiko ) sau gheisele le aruncau priviri provocatoare, chiar si atunci cand nu cunosteau un barbat, intorcandu-se incet dupa el in timp ce acesta le depasea pentru a-l face sa creada ca s-au indragostit.
Un alt secret al gheiselor este reprezentat de faimoasele bile din metal sau jad legate intre ele – le puteti cumpara din orice magazin erotic – pe care acestea le introduceau in vagin pentru a-si intari musculatura si a produce mai multa placere partenerului in timpul actului sexual. Aceasta tehnica, prin care femeia isi foloseste muschii vaginali pentru a masa penisul barbatului, ii poate conduce pe amandoi la orgasme puternice.
Gheisele din zilele noastre
Si in zilele noastre gheisele pot fi intalnite in Tokyo si cu precadere la Kyoto, in cele doua districte traditionale numite Gion si Pontocho. Se spune ca gheisele de aici sunt cele mai talentate si mai renumite din intreaga Japonie.
Komomo - Piersicuta – este o tanara de 23 de ani care practica aceasta profesie. Si, in timp ce tanara le-a declarat celor de la www.tressugar.com ca a ales aceasta profesie din dragoste pentru tara sa si pentru ca isi dorea sa faca din obiceiurile si istoria Japoniei un mod de viata.
Si, in ciuda deschiderii tinerei, ea a recunoscut ca este judecata pe baza aspectului fizic si ca, cu toate ca isi iubeste meseria, se ingrijoreaza pentru viitorul sau. Gheisele nu au pensie la batranete si cat timp fac aceasta meserie nu au voie sa se casatoreasca.
Din pacate, aceasta meserie este una pe cale de disparitie, pentru ca in timp ce numarul gheiselor in Japonia era de 80.000 in 1928, acum au ramas aproape 1000. Preturile au ramas ridicate – o cina cu o gheisa poate costa aproximativ 800 de dolari - si, dupa cum spunea intr-un interviu acordat ziarului the Guardian una dintre cele mai cunoscute gheise ale ultimilor ani, tanara Umechika, este mult mai dificil daca nu ai un protector.
Se spune ca exista mai multe cuvinte in limba japoneza pentru a denumi orezul decat pentru a-ti exprima dragostea. Se prea poate sa fie asa. Dar noi nu vorbim despre dragoste, ci despre seductie si puterea sa.