Petra Pintelei este o fosta eleva a Scolii pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti, care a fost admisa la un liceu de masa din Capitala si care, prin performantele sale, a demonstrat ca orice bariera poate fi trecuta. Cu ani in urma, in ciuda calitatilor sale vocale deosebite, Petra a fost exclusa din Corul Radio pentru a nu "strica imaginea" grupului.
De partea cealalta, Mariei Dinca, eleva in clasa a VIII-a, care in ciuda deficientelor grave de vedere confectioneaza manual bratari din margelute de sticla, plastic sau metal. Talentul Mariei este cu atat mai impresionant cu cat aceasta si-a descoperit aceasta pasiune de una singura, nefiind indrumata, asa cum se intampla in cazul altor copii, de catre parinti. Maria locuieste alaturi de alti copii orfani sau abandonati intr-o locuinta sociala pusa la dispozitie de Directia pentru Protectia Copilului.
La fel de dramatice sunt si povestile de viata ale altor doi copii- Petrica Vanici si Catalin Baltaretu, ambii elevi in clasa a VII-a. Petrica traieste si el tot intr-o locuinta sociala, iar Catalin, care provine dintr-o familie defavorizata, este nevoit sa munceasca cu ziua la unul dintre strandurile bucurestene pentru a mai face rost de cativa banuti.
Toate aceste povesti au iesit la iveala in cadrul proiectului "Arta uneste sufletele fara discriminare", proiect finalizat la sfarsitul saptamanii trecute.
"Arta uneste suflete fara discriminare" este un proiect demarat de KFC Romania in colaborare cu Muzeul National de Arta al Romaniei si Scoala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti. Scopul proiectului este acela de a atrage atentia asupra faptului ca accesul la cultura si arta nu trebuie sa fie ingradit si tributar perceptiilor sociale.