Trăim într-o perioadă excepţională din punct de vedere tehnologic, avem acces la aproape orice informaţie prin intermediul internetului, avem canalizare, servicii medicale, hrană din belşug, mijloace de transport rapid, avem posibilitatea să facem cam tot ce ne trece prin minte şi totuşi prea mulţi oameni sunt nefericiţi. Prea mulţi se duc la muncă, apoi îşi blesteamă zilele şi se trezesc în fiecare zi veşnic obosiţi. Nu este însă cazul celor prezentaţi mai jos, care şi-au luat viaţa în propriile mâini.
1. Ben Yu a fost student la Harvard, dar la un moment dat a încercat să se sinucidă apoi s-a lăsat de facultate. A împrumutat de la cineva 100000 de dolari şi a întemeiat o companie, care până la urmă nu a rezistat. A încercat să se redescopere şi a pornit în călătoria vieţii lui, vizitând toate cele 7 continente într-un singur an, inclusiv Antarctica. Aici el şi-a găsit sufletul pereche, cu care s-a căsătorit după numai două întâlniri. Au trăit apoi împreună într-o rulotă din San Francisco timp de trei ani, pentru a economisi bani. Şi-a încercat din nou norocul cu o firmă ce produce spray-uri care dau energie şi unele care te ajută să dormi mai bine. Din păcate a divorţat şi aşa şi-a pierdut co-fondatorul, dar şi-a găsit fericirea într-o insulă din Canada, pe care cumpărat-o şi unde conduce o maşină mini, care a fost furată de trei ori în două zile. Acum scrie o carte despre viaţa lui.
2. Sheikh Ibrahim este musulman arab palestinian, născut şi crescut în Ierusalim, pe vârful Muntelui Măslinilor. El are 75 de ani, dar bunicul său a trăit până la 134 ani. Are deja 8 copii, 38 nepoţi şi 11 stănepoţi. A călătorit în 45 state americane şi a fost invitat chiar să îl întâlnească pe Donald Trump în avionul prezidenţial, dar deocamdată nu a onorat invitaţia pentru că ar dori să vorbească cu el numai despre dragoste şi pace în toată lumea, deoarece el conduce Casa Păcii, în propria casă. Adică primeşte acolo orice turist, de oriunde ar veni el, dacă îşi caută un loc de dormit, ceva de mâncare sau de băut. Tocmai de aceea uşa nu este absolut niciodată încuiată. Aceste valori, generozitatea şi bunătate, le-a învăţat de la tatăl său.
3. Gillian este cântăreaţă, fostă solistă de operă, care la vârsta de 18 ani trăia într-o catedrală cu o privelişte superbă. Îi place să facă sport şi a participat la mai multe competiţii pentru echipa de kaiac canoe a Universităţii Harvard. Este şi un apreciat jurnalist, care a fost reporter de teren în 9 ţări diferite, iar în două dintre ele a inhalat gaz lacrimogen. Îi place să călătorească şi lucrurile cele mai de preţ le are într-un singur ghiozdan, pe care îl poartă cu ea oriunde s-ar duce. A trăit un an întreg doar pe o barcă şi este un inginer amator, care a produs o aplicaţie de mobil, pentru care lucrează acum în jur de 7 oameni, dar care are peste 800000 de utilizatori.
4. Jerry este voluntar la o tabără de reufgiaţi sirieni şi profesor pensionat din Chicago. La un moment dat a decis să-şi vândă casa şi să călătorească prin lume, drept pentru care şi-a rezervat un bilet dus către Tokyo în luna februarie 2017. Era foarte încântat să pornească în această aventură, dar cu o săptămână înainte de zbor Donald Trump a interzis intrarea musulmanilor în Statele Unite şi acest eveniment l-a făcut să îşi anuleze călătoria pentru a se dedica lor. Aşa că s-a mutat în Grecia, ca să îi ajute pe refugiaţii sirieni. Acolo îşi cheltuie banii de pensie pentru a ajuta cu orice poate o tabără de refugiaţi. Jerry şi-a anulat călătoria în Tokyo pentru că oraşul va fi mereu acolo, dar oamenii au nevoie de el.
5. Zach şi Chris au cheltuit doar 56 de dolari în 56 de zile. Aceşti doi prieteni au plecat din Los Angeles pentru a se stabili în Guatemala, unde să poată trăi cu câte 1 dolar pe zi. Din această cauză, au slăbit împreună 21 de kilograme într-o lună şi jumătate, pentru că au făcut foamea şi au băut apă de la o ţeavă înfiptă direct în pământ şi astfel au luat E-coli şi giardia. Au dormit pe o podea din pământ, unde erau constant ciupiţi de purici. Totul pentru a vedea şi a învăţa cum pot tăi în asemenea sărăcie un miliard de oameni. Au trăit pe pielea lor şi au făcut un film despre asta, care a devenit rapid foarte popular pe internet şi a strâns 700000 de dolari pentru comunitatea din Guatemala. Au făcut toate acestea fără a face vreun curs de cinematografie. Acum lucrează dintr-un garaj din Los Angeles la următoarea lor idee trăsnită, pentru că, uneori, cele mai rele idei ajung să fie cele mai productive.
Lecţii de viaţă: povestea a 5 oameni deosebiţi
Aceasta este o selecţie de oameni inspiraţionali, care au contribuit la o lume mai bună. Ei i-au inspirat pe alţii prin ceea ce au reuşit să realizeze, dar şi prin atitudinea şi valorile pe care le au.