Fierul este un micronutrient esenţial pentru organismul uman, acesta făcând parte din compoziţia hemului din hemoglobină şi mioglobină.
Leguma care conţine mai mult fier decât carnea este spanacul. Acesta este considerat o adevărată armă pentru întărirea imunităţii.
Spanacul este o sursă de vitamine şi minerale, cum ar fi folatul, niacinul, vitamina A, vitamina B6, vitamina C și vitamina K.
Mai mult decât atât, spanacul este, de asemenea, bogat în betacaroten, luteină, xantină și clorofilină și are un conținut scăzut de grăsimi.
Leguma care conţine mai mult fier decât carnea are calități superioare antioxidante, iar consumul reglează o serie de procese interne importante pentru organism.
Spanacul ajută, totodeată, la menținerea sănătății oaselor. Datorită conținutului ridicat de vitamina K, spanacul poate susține şi sănătatea oaselor, scrie doc.ro.
Mai mult decât atât, spanacul conține fibre insolubile care susțin sistemul digestiv, previn constipația și mențin senzația de sațietate.
Leguma verde conţine un antioxidant cunoscut sub numele de acid alfa lipoic. Unele studii au indicat că acesta poate contribui, printre altele, la scăderea nivelului zaharului din sânge, potrivit Antena 3.
Trei căni de spanac conțin 18 mg de fier, iar o salată din această legumă este suficientă pentru a atinge necesarul zilnic de fier.
În comparație cu carnea roșie, spanacul are chiar ceva mai mult: 100 g de spanac conțin 2,7 mg de fier față de 2,6 mg găsite în 100 g de carne.
Diferența este, însă, că fierul din alimentele de origine animală are o absorbție mai mare în organism decât fierul din surse vegetale/legume.