Legume la cuptor
3 cartofi
500 g dovleac dulce pentru placinta
3 cepe rosii
4 linguri ulei extravirgin
1 capatana de usturoi
2 ardei grasi, rosii
1 crenguta de rozmarin
2 frunze de dafin
sare, piper
Cartofii, taiati cuburi, se fierb in apa cu sare, se scurg de apa si apoi se pun intr-o tava termorezistenta. Se adauga dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat bucati, ceapa taiata sferturi si 2 linguri de ulei. Se scutura tava ca legumele sa se patrunda de ulei si apoi tava se pune la cuptor pentru 10 minute. Se adauga inca o lingura de ulei, usturoiul curatat de coaja si ardeii taiati fasii lungi. Se introduce tava din nou in cuptor si se lasa pana cand legumele se inmoaie. Din cand in cand se intorc legumele in tava. Se adauga rozmarinul si frunzele de dafin si se mai lasa la cuptor inca 10 minute.
Articolul anterior Legume cu masline si branza Articolul următor Vinete cu svaiter