Legume marinate conservate in ulei
16 cepe mici (arpagic)
7 morcovi mari, curatati de coaja si taiati fin (bastonase sau felii)
½ telina taiata bastonase
½ conopida desfacuta in buchetele
3 dovlecei taiati cubulete
4 ardei verzi si 4 ardei galbeni, fara seminte si taiati bucatele
5 l otet alb
2 linguri de zahar
2 linguri ulei de floarea soarelui
1 praf de sare
2 cuisoare
2 foi de dafin
1 baton de scortisoara
1 praf de piper alb
Se pun, intr-o cratita mare, ceapa, morcovii, telina, conopida si se toarna peste ele otetul. Se adauga zaharul, 1 lingura de ulei, sarea, cuisoarele, dafinul, scortisoara, piperul si se amesteca bine. Se pun la foc tare si se fierb 5 minute din momentul in care da in clocot. Se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca. Se strecoara legumele, se pun in borcane sterilizate, lasand deasupra un spatiu gol de 5 cm pana la capac. Se acopera cu ulei si se inchid ermetic. Se sterilizeaza borcanele intr-un vas cu apa clocotita, timp de 10 minute si se lasa la racit in vasul de sterilizat. Se depoziteaza pentru pastrare intr-un loc rece si intunecos.
Articolul anterior Anghinare conservata in ulei Articolul următor Ardei in ulei