Lichior de portocale
1 litru apa
750 ml alcool rafinat
500 g zahar
4 portocale
1 lingurita sirop din zahar ars
Se spala portocalele, se rad si coaja se pune intr-un borcan. Se adauga peste ea jumatate din cantitatea de alcool. Se acopera borcanul cu un capac si se lasa la macerat 14 zile, la temperatura camerei. Cand esenta de portocale este gata, se pregateste siropul. Se pune intr-un vas zaharul cu apa, se asaza vasul pe foc si se fierbe pana se obtine un sirop nu prea legat. Se adauga jumatate din esenta de portocale si se lasa la racit. Dupa racire, se adauga restul esentei, restul de alcool si o lingurita de zahar ars. Se amesteca bine, se strecoara si se pune la sticle bine infundate cu dop. Se pastreaza la loc racoros.
Sugestie
Incitant prin gustul si aroma sa, lichiorul de portocale preparat in casa este bautura potrivita la o “sueta” intre prietene, intr-o dupa amiaza de sarbatoare.