Limba de porc cu masline
4 limbi de porc
50 ml ulei
3 cepe
1 cartof
200 g masline negre
1 lamaie
1 foaie de dafin
200 ml zeama de carne
2 linguri pasta de rosii
sare, piper
Se spala limbile, se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb, la foc mic, 40 de minute si se strecoara. Dupa ce se racoresc putin, se curata pielita groasa si se taie limbile in feli subtiri. Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in ulei incins. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga cartoful curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea mare, pasta de rosii subtiata cu zeama de carne (sau apa calda), foaia de dafin, sare si piper, dupa gust si se lasa sa fiarba 10 minute. Se adauga maslinele desarate si fierte separat, in prealabil, se mai fierb impreuna 5 minute, dupa care se adauga feliile de limba. Se lasa sa clocoteasca inca 10 minute si se ia de pe foc. Se adauga feliute subtiri de lamaie si se serveste rece.
E bine sa stii
O lingura de tarhon verde tocat marunt, adaugat la sfarsitul prepararii, va da mancarii un gust incitant.