Limonada perfectă pentru detoxifiere pe care ţi-o prezentăm mai jos te va ajuta să te simţi mult mai bine după câteva zile în care ai făcut excese culinare, cum ar fi zilele din perioada Sărbătorilor de iarnă. Nu te vei mai simţi balonată, nu îţi va fi greaţă şi nu vei mai simţi acel disconfort abdominal cu care te-ai obişnuit după mesele copioase în familie.
După masa bogată de 1 Decebrie, după masa de Crăciun sau de Revelion, este uşor să te simţi indispusă şi balonată. De cele mai multe ori, ne răsfăţăm cu 4500 de calorii în timpul unui festin culinar - iar corpul nostru nu este pregătit pentru acest lucru.
Dar acum, deşi ţi se pare greu de crezut, poţi face ceva pentru ca tu să te simţi mai bine. Cum? Cu ajutorul unui elixir magic la care specialiştii te îndeamnă să apelezi atunci când simţi că s-ar putea să te pricopseşti cu o răceală sau când simţi că o balonare şi un disconfort abdominal pot să apară din cauză că ai mâncat prea mult la o masă festivă.
Specialiştii îl numesc elixir nu pentru că este vorba de vreo magie sau pentru că se folosesc ingrediente bizare, ci pentru că te va face să te simţi mult mai bine.
Începe-ţi ziua cu o cană de apă caldă cu lămâie - cunoscătorii spun că alcalinizarea sucului de lămâie îţi echilibrează nivelul pH-ului şi te ajută să elimini toxinele. Iar această limonadă include chiar mai multe beneficii pentru sănătatea şi digestia ta.
Un amestec de suc de lămâie proaspăt stors, ghimbir ras, cuişoare mărunţite, piper cayenne şi miere este tot ce ai nevoie după o masă festivă. Această băutură extrem de benefică va contribui la calmarea stomacului tău, te va încălzi şi te va face să te simţi revigorată.
Bea limonada după o masă copioasă, ca digestiv, sau începe-ţi ziua direct cu ea. Vei vedea că limonada de mai jos îţi va trezi întreg sismul la viaţă.
Iată reţeta mai jos şi încearc-o atunci când te simţi balonată şi indispusă. Această cură de detox te va ajuta să te pui pe picioare.
Ingrediente:
- Sucul de la 1 lămâie
- 1 linguriţă de miere
- 1 vârf de cuţit de piper cayenne
- 1 vârf de cuţit de ghimbir dat prin răzătoare
- 1 vârf de cuţit de cuişoare măcinate
- 1 cană de apă fierbinte
- 1 felie de lămâie, pentru ornat.
Mod de preparare:
Într-o cană, combină sucul de lămâie, mierea, piperul cayenne, ghimbirul ras şi cuişoarele măcinate. Toarnă peste ele apa fierbinte şi amestecă pentru a le combina cât mai bine. Decorează sau pune deasupra o felie subţire de lămâie. Sursa.