Timp: 45
Porţii: 4
Ingrediente:
500 grame linte
30 grame arpagic tocat
2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
100 grame coriandru
2 lingurite chimion
4 oua mari
Sare, piper
Mod de preparare:
Se spala lintea si se scurge.Se toaca arpagicul si se ameteca cu chimionul si usturoiul, dupa care se prajeste amestecul in ulei, la temperatura medie, timp de 5 minute, amestecandu-se constant. Se adauga lintea. Se amesteca pana devine omogen.Se adauga coriandrul si 2-3 cani de apa si se lasa sa dea in clocot. Se reduce caldura si se lasa aproximativ 20 de minute sau mai mult pana se evapora apa.Se adauga sare si piper dupa gust, dupa care ametecul este pisat bine. Piureul de linte se pune intr-o tava, dupa care se amesteca cu ouale si se baga la cuptor, invelit in folie, timp de 20-25 minute. Se serveste cu legume marinate sau cu muraturi.
Articolul anterior
Supa crema de ciuperci - 430 cal
Articolul următor
Snitele cu nuci - 420 cal