Alimentele cu efect diuretic produc o schimbare în tot organismul, ajutându-l să elimine toxinele mai des, combătând reteţia de apă şi prevenind balonarea. Datorită nivelului mare de fluide din corp, vasele sanguine se relaxează, ceea ce înseamnă că va scădea tensiunea arterială.
Medicamentele cu efect diuretic au o serie de efecte adverse şi pot interacţiona cu pastilele pe care le luăm în paralel. Pentru a preveni apariţia problemelor de acest fel, e indicat să folosim diureticele oferite de natură, care vin la pachet cu alte beneficii şi nu ne expun niciunui risc.
Iată lista alimentelor cu efect diuretic pe care le găseşti la tarabele din piaţă în acest sezon:
Roşiile
Având un conţinut mare de apă, roşiile sunt cunopscute pentru efectele diuretice. Mai mult decât atât, acestea sunt bogate în vitamina C, care ajută la absorbţia fierului, dar şi la producerea colagenului.
Castraveţii
Cu un conţinut de 96% apă, castravetele este un excelent diuretic, dar este bogat şi în potasiu, magneziu şi vitaminele C, B şi K.
Pepenele
Sunt sigură că te aşteptai la asta. Da, pepenele este unul dintre cei mai recomandaţi diuretici naturali, fiind bogat în apă, dar şi foarte gustos datorită conţinutului de zahăr. Pepenele vine la pachet cu vitamine, minerale şi antioxidanţi.
Ţelina
Cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, dar şi enzime, vitamina K, vitamina B6 şi potasiu, ţelina este, totodată, şi un excelent diuretic natural.
Piersicile
Nu numai că are un puternic efect diuretic, dar şi laxativ, însă natura alcalină a piersicii combate aciditatea şi ajută la detoxifierea rinichilor.
Spanacul, varza Kale şi pătrunjelul
Aceste legume cu frunze verzi au un puternic efect diuretic aşa că trebuie incluse în dieta ta.
Alimentele diuretice pot fi consumate atât ca atare, cât şi în smoothie-uri ori piureuri proaspete, preparate cu ajutorul blenderului.