În 1982, Peggy Shoop din Grapevine, Texas, a inventat ceva care a intrat istoria mâncărurilor de petrecere. Ea a îmbunătățit o rețetă întâlnită în Southern Living, care combina straturi de smântână, guacamole, salsa și brânză, adăugând propriile ingrediente: fasole prăjită și jalapeños. S-a născut un clasic care se servește în zilele noastre atât la întâlnirile între prieteni, cât și la evenimente cu „pretenții”, cum ar fi recepția oferită cu ocazia Super Bowl.
„Lucky 7” are o conotație deosebită pentru cei care sunt pasionați de jocurile de noroc, pentru că șeptarul este o cifră magică, norocoasă. Nu ar fi exclus ca pe viitor cineva să inventeze un tort „ Mr Bit înregistrare”, în formă de aparat de sloturi.
Dar să revenim la rețeta texană, pe care o puteți savura atunci când urmăriți dezbaterile de dinaintea alegerilor pentru președinția Statelor Unite ale Americii, sau când vă uitați la un meci din NBA.
Cum preparăm rețeta de Lucky 7 Layer Dip
Marele avantaj al acestei rețete este că poate fi preparată pe loc, în cazul în care aveți musafiri neanunțați. Condiția este să existe în casă ingredientele necesare, care nu sunt deloc ieșite din comun.
Poate că cel mai „pretențios” ingredient este „guacamole”, care se traduce prin „cremă de avocado”. Îl puteți cumpăra gata făcut, sau puteți să îl preparați în casă, din avocado, zeamă de lămâie, roșii, ceapă verde, sare, piper și coriandru. Din toate acestea se obține o pastă care va reprezenta unul dintre straturile Lucky 7 Layer Dip.
Dacă nu găsiți brânză Monterey acolo unde vă faceți cumpărăturile, o puteți înlocui cu o variantă semi-tare de Gouda. Cât despre salsa, acest sos se găsește pe rafturile oricărui magazin. Dacă doriți ca preparatul să fie picant, puneți în coș un borcan cu salsa spicy.
Gătește Lucky 7 Layer Dip
Tip de preparare: 15 minute
Nivel: ușor
Porții: 6-8
Ingrediente:
- 375 g smântână
- lămâie de mărime medie
- conservă de fasole
- 200 g guacamole
- Un borcan de salsa
- 250 g de brânză Monterey răzuită
- 125 g de cheddar răzuit
- salată medie tocată mărunt, felii de roșii
- Chipsuri, nachos sau legume deshidratate pentru dip
Mod de preparare:
Într-un bol sau într-o tavă adâncă, așezăm mai întâi stratul de fasole. În rețeta inițială, fasolea era prăjită, dar în unele versiuni actuale este folosită și direct din conservă;
„Construim” următoarele straturi, din salsa, smântână, guacamole și brânzeturi. Deasupra va veni stratul format din salată și roșii.
Lăsăm măcar 2 ore în frigider înainte să servim cu chipsuri, nachos sau legume deshidratate, folosite pe post de lingură/furculiță. „It is fantastic!!!”, cum ar exclama texanii.