Macaroane cu linte si orez (Kushari) (Egipt)
1 cana linte uscata
1 cana orez
1 cana macaroane nepreparate
2 cepe mari, tocate marunt
2 linguri ulei
2 cani sos tomat
boia de ardei dulce sau iute, dupa gust
sare
Se fierbe lintea in apa cu sare. Cand se inmoaie, se strecoara. Separat, se procedeaza la fel cu orezul. Macaroanele (de preferat din cele scurte) se fierb in apa cu sare, apoi se clatesc cu jet de apa rece si se scurg. Se amesteca toate trei
intr-o oala si se amesteca. Separat, se căleste ceapa pana devine aramie, apoi se scoate pe prosop absorbant pentru a inlatura excesul de grasime. Uleiul strecurat se toarna peste amestecul de linte, macaroane si orez. Se pun apoi la foc si se fierb circa 10 minute, amestecand mereu sa nu se lipeasca. Se servesc garnisite cu sos tomat, ceapa calita, si boia dupa gust.