Asadar, este important sa incepi sa gestionezi stresul inca de la primele semne, pentru a nu ajunge sa clachezi cand lucrurile iti vor scapa de sub control, fiindca o problema nu vine niciodata singura si ajungi, de cele mai multe ori, sa explodezi dintr-un nimic, din cauza stresului acumulat de-a lungul timpului.
Prin urmare, preia controlul si nu astepta pana cand valul de emotii negative te ia pe sus. Creeaza-ti o strategie care sa te ajute sa diminuezi efectele stresului atat pe plan personal, cat si profesional.
Nu exista o reteta miraculoasa, dar cunoscandu-te mai bine pe tine insati, vei ajunge sa constati ca exista anumite formule care functioneaza in cazul tau.
1. Constientizeaza care sunt factorii principali care te streseaza, cand apar si cum te influenteaza de regula.
2. Vezi cum te descurci in prezent in situatii stresante si vezi ce faci instinctiv pentru a te linisti, observand daca functioneaza sau nu.
3. Evalueaza cat de mult te afecteaza stresul in prezent si cat de mult iti doresti ca acest lucru sa se schimbe, fiindca altfel, strategia ta nu va da roade!
4. Ia-ti angajamentul ca te vei ambitiona si te vei tine de planurile pe care ti le propui.
5. Creeaza-ti un plan prin care sa combati efectele mentale, emotionale si fizice ale stresului.
6. Pune planul in aplicare si retuseaza-l acolo unde este cazul, daca exista aspecte care nu functioneaza.
Pe masura ce actionezi, vei vedea ca stresul se va diminua si te vei simti mult mai capabila sa te controlezi chiar si in cele mai dificile situatii neprevazute.