Maietec prajit
1 kg carne de la gât
0,5 kg ceapa taiata sferturi
150 g de untura de porc
1/2 lingurita de ienibahar
1/2 lingurita de coriandru
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita maghiran
sare dupa gust
un mat gros de porc
Intr-o oala, aduceti 6-7 L de apa cu sare la fierbere, apoi intepati maietecii din loc in loc si le legati capetele intre ele cu o ata, apoi ii suspendati deasupra oalei, folosind un facalet. Ii fierbeti in apa care nu trebuie sa clocoteasca, timp de 60-75 min, apoi ii lasati sa se raceasca, in zeama in care au fiert. Cand s-au racit, ii puneti pe un tocator de lemn si asezati deasupra un alt tocator, pe care asezati greutati. Ii tineti asa 24 h.
Cand sunt gata, ii prajiti in putina untura si ii serviti cu muraturi si boia dulce.
Aceasta este o reteta ardeleneasca si este recomandarea pentru sarbatori a bucatarului Horia Virlan, pe care il poti urmari in fiecare saptamana la emisiunea “Cireasa de pe tort” de la Prima TV.
Si pentru ca sarbatorile sunt aproape noi iti oferim si o varianta de desert traditional: cozonac.
Articolul anterior Platou cu icre de crap Articolul următor Vitel inabusit cu sos de ton