Maioneza cu diverse combinatii
2 cartofi fierti
150 ml ulei
1 capatana de usturoi
8-9 nuci
otet de mere
sare
Doi cartofi fierti se zdrobesc cu presa de piure, apoi se freaca cu 150 ml ulei, turnat treptat (ca la maioneza), pana devine o crema. Se adauga o capatana de usturoi pisat, miezurile de la 8-9 nuci macinate, sare, dupa gust si putin otet de mere pentru a subtia sosul. Se foloseste la salatele din legume fierte si din legume crude.
E bine sa stii
Maioneza clasica se poate combina cu smantana, daca se adauga unei salate de legume fierte sau crude, se poate combina cu sos de rosii (ketchup), daca se foloseste la prepararea salatelor din legume fierte si se poate combina cu piureu de spanac, pentru a fi folosita la prepararea salatelor de cartofi sau morcovi si pentru ornarea salatelor de boeuf, de oua sau peste. Piureul de spanac poate fi inlocuit cu frunze de tarhon, taiate fin, in cazul salatelor cu orez, cu oua sau cu legume fierte.
Scordolea