Mamaliga pe paturi
600 g malai
150 g unt
200 g branza de burduf
200 g telemea de oi
200 g cascaval
200 g urda
250 ml smantana
Sare
Se pun la fiert 2 l de apa si putina sare. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga malaiul ”in ploaie”, amestecand mereu pana cand se ingroasa. Se lasa sa fiarba bine, amestecand din cand in cand, pana cand mamaliguta este bine fiarta. Se unge cu unt un vas incapator de tuci si se pune un strat de mamaliga, acoperind fundul vasului, apoi se adauga branzeturile in straturi alternative cu mamaliga pana cand se termina toate branzeturile si mamaliguta. Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliguta. Deasupra se pune restul de unt si jumatate din cantitatea de smantana. Se pune vasul la cuptor si se lasa aproximativ 40 de minute, la foc mic. Se serveste fierbinte, cu smantana proaspata deasupra.
Articolul anterior Bulz ca la stana Articolul următor Urda cu marar