Studiile arata ca un consum zilnic de orez brun sau alb are un impact benefic atat asupra dietei, usurand procesul de slabire, dar si asupra sanatatii in general.
Intr-un studiu publicat in jurnalul Food and Nutrition Sciences, Theresa Nicklas, de la Baylor College of Medicine, a analizat consumul de orez a mai mult de 14.000 de americani.
Rezultatele arata ca aceia care includeau orezul in dieta lor erau mai capabili sa respecte reguli elementare in ce priveste alimentatia, avand un nivel sporit de potasiu, magneziu, fier, folati si fibre in organism, intrucat mancau mai putine grasimi saturate si zahar.
In plus, consumul de orez este asociat cu un consum sporit de fructe, legume, carne si seminte.
Pe langa aceste aspecte, orezul sporeste senzatia de satietate decat o solutie de glucoza echivalenta in ceea ce priveste caloriile.
Orezul aduce 200 de calorii la fiecare portie de o ceasca de orez gatit si nu contine gluten. Orezul brun este si mai indicat, intrucat contine acid folic si fier, magneziu, fosfor si vitamine din complexul B.
Citeste si:
Detoxifiere cu orez si ciuperci - Incearca si tu!
Reteta zilei de la Ioana Ginghina: piept de pui cu orez
Reteta zilei: Cori Gramescu iti recomanda pui inabusit cu orez