Atunci cand mananci salata poate fi tentant sa adaugi si putina branza, crutoane si dressinguri cremoase, dar o asemenea combinatie poate fi la fel de daunatoare pentru silueta ca un hamburger sau o portie de cartofi prajiti.
Poti obtine un preparat delicios si sanatos in acelasi timp asigurandu-te ca va contine trei ingrediente cheie care pot face cu adevarat diferenta.
Este foarte important sa stii ce sa elimini si ce sa adaugi in salata. In loc sa renunti la grasimi deodata, o cantitate redusa poate fi esentiala pentru ca organismul nostru sa absoarba toate vitaminele din legume. Adauga in salata ulei de masline sau cateva felii de avocado.
In ce priveste verdeturile, este bine sa le alegi pe cele mai inchise la culoare pentru ca sunt o sursa bogata de fibre, antioxidanti si vitamine. Opteaza pentru spanac, varza si rucola.
Un aport ridicat de calorii se gaseste si in ingrediente precum crutoane sau branza, asa ca este mai bine sa te limitezi la o singura sursa de proteine si inlocuieste branza cu carne slaba. Mai poti adauga si peste, oua sau carne de pui.
Dressingul poate fi si el un pericol pentru silueta si sanatatea ta. Daca optezi pentru cele cumparate direct din magazin atunci sa fii sigura ca nu este optiunea potrivita pentru ca are in compozitie mult zahar si sodiu. Mia bine pregateste chiar tu dressingul combinand diferite uleiuri si otet.