O slujbă la mănăstire are un farmec aparte şi sunt sigură că îţi va oferi o mulţime de trairi intense. Slujba ce va avea loc sâmbătă seară, în noaptea de Înviere, este de-a dreptul specială aşa că te sfătuiesc să nu o ratezi. Iar dacă vrei să iei Lumină într-o mănăstire, iata ce iti recomanda feminis.ro!
Mănăstirea Cernica se află la nu mai mult de 12 kilometri de centrul Capitalei, iar ieşirea din Bucureşti se face prin Pantelimon. În apropierea mănăstrii Cernica se află şi mănăstirea Pasărea, cel putin la fel de frumoasă ca şi prima. Acestea au fost ctitorite de Cernica Izvoranul, respectiv Sfântul Calinic de la Cernica, fiind construite strategic, atât în apropierea lacului, cat si in imediata vecinătate a pădurii.
Mănăstirea Căldăruşani este şi ea una dintre frumoasele lacaşe de cult care înconjoara Bucureştiul. Ctitorita de Matei Basarab in anul1638, aceasta este una dintre cele mai mari, dar şi vechi, mănăsiri din Muntenia. Mănăstirea este amplasată tot pe malul unui lac, Lacul Căldăruşani din comuna Gruiu, judeţul Ilfov.
Şi în comuna Ciorogârla se află o mănăstire de seamă, în care îţi poţi petrecere Noaptea de Înviere: mănăstirea Samurcasesti, aflata pe cursul râului cu acelasi nume. Aceasta poartă hramul Sfintei Treime şi a fost ridicată înca din anul 1808.
Mănăstirea Comana, aflată pe drumul catre Giurgiu, datează din anul 1588 aşadar, arhitectura acesteia în mod cert te va impresiona. Lacaşul de cult a fost, iniţial, ridicat în vremea lui Vlad Ţepeş în cea de-a doua jumătate a secolului al XV-lea. Mănăstirea în care vei participa însă la slujba de Înviere a fost refacuta de catre domnitorul Radu Şerban în anul 1588. În satul Comana poţi vedea şi fântana cu nuc, despre care legenda spune că ar fi locul în care Vlad Ţepeş şi-a dat ultima sufare, fiind prins si ucis de catre duşmani.
Tu de unde ai de gând să iei Lumină în noaptea Învierii?
sursa foto: adrianexcelent.deviantart.com