Mancare de fasole verde cu cartofi
400 g fasole verde conservata
3 cartofi mari
4 linguri ulei de masline
200 ml supa de legume
2 cepe
1 ardei rosu
3 rosii bine coapte
2 linguri bulion
2 foi de dafin
patrunjel
sare, piper
Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in ulei bine incins si 2-3 linguri de apa. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se continua calirea pana cand se inmoaie ardeiul. Se adauga cartofii curatati de coaja, taiati cuburi si fasolea verde. Se adauga 200 ml supa de legume, sare si piper, dupa gust si se lasa sa fiarba, sub capac, 15 minute. Cand cartofii si fasolea sunt aproape fierte, se adauga rosiile curatate de pielite, date pe razatoare, foile de dafin, sare si piper, dupa gust, si se continua fiertul pana cand legumele sunt bine patrunse. Se adauga patrunjel verde tocat si se pune cratita pentru 10 minute la cuptor ca sa scada si sa capete “o fata” frumoasa deasupra. Se consuma calda sau rece.
Articolul anterior Ceapa umpluta cu codite de raci Articolul următor Vinete umplute cu legume