Ingrediente necesare:
- 2-3 cepe medii;
- un kilogram de roșii;
- 20-30 ml. de ulei;
- 3 căței de usturoi;
- un ardei gras roșu;
- un morcov;
- un ardei iute;
- sare și piper, boia de ardei iute, busuioc (sau alte condimente, în funcție de gust).
Mod de preparare:
Punem pe foc o cratiță cu apă, crestăm roșile în cruce și le punem la fiert atunci când apa dă în clocot. Le fierbem aproximativ un minut și le scoatem cu o spumieră direct într-un castron cu apă foarte rece.
Scurgem roșiile și le decojim cu grijă, după care le tăiem în cubulețe medii.
Luăm o cratiță pe care o punem la foc cu 1-2 linguri de ulei, iar când uleiul se încinge adăugăm ceapa tăiată julien, ardeiul gras tăiat feliuțe și morcovul tăiat cubulețe.
Adăugăm un praf de sare și lăsăm legumele la călit la foc mic.
După ce s-a călit ceapa, adăugăm roșiile tăiate cuburi, încă un praf de sare și alte condimente precum piper sau boia, după gust, potrivit viva.ro.
Începem să amestecăm ușor odată ce roșiile au lăsat suc, pentru a nu le zdrobi.
Adăugăm usturoiul și lăsăm gustoasa mâncare de roșii pe foc încă 10-15 minute, până scade sucul lăsat de roșii. La final, putem pune pătrunjel sau busuioc proaspăt, pentru un plus de savoare.