„Mazăre cu pui și muuuuult mărar. Măcar de două ori pe săptămână ar trebui să avem în meniu leguminoase-boabe ca să alternăm proteinele animale cu cele vegetale. După ce soia a picat în dizgrație, de modificată genetic ce este (80% din culturi sunt cu OMG-uri), mazărea s-a trezit încoronată drept proteina vegetală perfectă!”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe Facebook, potrivit Adevarul.ro.
Dacă fasolea boabe trebuie fiartă în multe ape ca să nu baloneze, mazărea nu are acest inconvenient, susține dr. Bilic.
„E plină de fibre, deci satură. Ajută și la menținerea echilibrului glicemic, pentru că amidonul din ea se absoarbe lent și ține de foame. Are minerale din belșug plus proteine vegetale, chiar dacă nu sunt de calitatea I”, susține nutriționistul.
Potrivit dr. Bilic, prin combinarea leguminoaselor cu cereale acoperim tot spectrul de aminoacizi esențiali, deci nu-i greșit să o mâncăm cu o felie de pâine.
„Apoi, dacă o gătim cu sos de roșii, creștem absorția fierului”, explică ea.
Mihaela Bilic a dezvăluit și de ce trebuie să punem mult mărar.
„Și nu în ultimul rând, dacă îi punem mărar din belșug nu mai are nevoie de sare și ajută la ameliorarea celulitei. Mazărea congelată este cea mai practică variantă în orice sezon și dacă folosiți o oală de fiert sub presiune, în 20 min masa e gata”, a adăugat Mihaela Bilic.