Potrivit unui studiu recent, creierul este pacalit de retetele de la restaurant, unde se adauga topping-uri sanatoase unor preparate nesanatoase, facandu-le sa para mai putin bogate in calorii decat sunt de fapt.
Astfel, in cadrul unui studiu efectuat de cei de la Forbes si publicat in "Journal of Consumer Psychology", participantii au fost rugati sa estimeze caloriile unor preparate cu o baza sanatoasa, precum salata si ale unor retete cu o baza nesanatoasa, precum prajiturile.
Cand unei prajituri i-a fost adaugat un topping de fructe, participantii au estimat cu 16% mai putine calorii decat in cazul aceleiasi prajituri, fara adaosul sanatos.
Acest lucru se intampla pentru ca, potrivit Forbes, "creierul ajunge la concluzia ca un element sanatos scade cumva numarul de calorii cand este adaugat unui produs care ingrasa".
Spre exemplu, o prajitura cu morcovi a fost vazuta ca fiind mai sanatoasa decat una cu ciocolata, intrucat contine legume, in ciuda faptului ca nivelul carbohidratilor si grasimilor prajiturii cu morcovi este de doua ori mai mare decat cel al prajiturii cu ciocolata.
Citeste si:
O reteta sanatoasa si cu putine calorii: supa de pui si varza
De cate ori trebuie sa mesteci pentru o digestie sanatoasa - Vei fi surprinsa!
O farfurie de cartofi prajiti poate fi mai sanatoasa decat credeai - Afla de ce