Medicul nutritionist Mihaela Bilic a detaliat care sunt cele mai importante beneficii ale mararului pentru sanatate. "Desi folosim un pic de marar in multe mancaruri pe post de condiment, ar trebui sa-l ridicam la statutul de aliment pentru ca este plin de nutrienti si extrem de sanatos. In marar avem multa vitamina C, fibre, fier si antioxidanti. Are proprietati diuretice si detoxifiante, inlatura retentia de lichide in organism si amelioreaza celulita", a marturisit nutritionista Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
Specialista mai scoate in evidenta o trasatura a mararului si spune ca acesta poate sa inlocuiasca foarte usor sarea din dieta noastra. "Gustul mararului imita gustul sarii si poate tine loc de sare in dieta persoanelor cu hipertensiune arteriala sau a celor aflati la cura de slabire. Faceti sosuri cu mult marar, adaugati-l din abundenta in salate sau in orice fel de preparate, cu alte cuvinte mancati marar cu legatura, nu cu firul!", ne indeamna nutritionista Mihaela Bilic.
Citeste si: Ciupercile sunt "prietenele" tale in cura de slabire
Mihaela Bilic explica de ce e bine sa mancam fructe oleaginoase
Vrei sa tii Postul Pastelui? Urmeaza aceste sfaturi de la nutritionisti