In loc sa stai toata ziua cu grija ca se va rani, cel mai bine este sa ii amenajezi un spatiu de joaca.
Este adevarat, marea provocare a acestei etape ar fi cum sa-i oferi copilului tau un spatiu sigur pentru joaca.
In primul rand, redu la minimum cazurile in care trebuie sa spui "nu" si creaza pentru el o "zona sigura" in casa voastra – desigur daca acest lucru este posibil.
Nu e usor sa incropesti o astfel de zona de siguranta, mai ales acum, cand copilul tau este un explorator desavarsit care doreste sa-si vare nasucul in mai toate, dar daca poti sa o faci totusi, lasa-l liber. Lasa-l sa scotoceasca, sa studieze, sa observe. Nu-l mai ghida tu si nici nu-i mai spune "n-ai voie sa pui mana pe asta ori pe cealalta". Studiaza-l doar de la distanta si vei vedea ca acum, odata cu iesirea din joc a tuturor pieselor ascutite, casante ori a prizelor libere, te vei putea relaxa si tu putin.
Pregatirea casei pentru prezenta unui copil mic e o indeletnicire meticuloasa. Nu te precipita si nu te lasa antrenata de angoase. Mai bine citeste celalalt articol al nostru pe aceasta tema, unde ti-am intocmit o lista minimala de lucruri pe care trebuie sa le blochezi: usi, scari, acces la piscina, prize, colturi ascutie ale meselor si paturilor.