Finalitatea unui masaj anticelulitic realizat "ca la carte", urmand regulile sugerate de specialisti, este de a reduce numarul celulelor grase de sub piele, acestea reprezentand de fapt cauza aparitiei "cojii de portocala". Inainte de a incepe o sedinta de masaj pe cont propriu trebuie sa ai asteptari realiste si sa fii constienta ca rezultatele nu vor aparea peste noapte, in schimb masajul anticelulitic, spre deosebire de alte tratamente de remodelare, este cat se poate de tonic si de revigorant iar rezultatele sunt vizibile pe termen lung. Pentru rezultate optime, masajul trebuie combinat asadar cu o dieta corecta si cu exercitii fizice.
Beneficii
Masajul anticelulitic estompeaza celulele grase de sub piele si accelereaza circulatia sangelui. In aceste fel toxinele acumulate in zonele afectate sunt eliminate mult mai repede. Masajul anticelulitic implica o serie de miscari combinate de frictiune, framantare si rasucire. Prin stimularea zonei afectate, circulatia sangelui este accelerata iar caldura degajata determina dizolvarea celulelor grase si eliminarea toxinelor.
ABC-ul masajului anticelulitic
Iata principalele reguli de care trebuie sa tii cont atunci cand incepi o sedinta de masaj anticelulitic:
- aplica o crema anticelulitica pe zona afectata, astfel incat masajul sa se poata realiza mai usor. Totodata, crema anticelulitica grabeste procesul de ardere iar rezultalele devin vizibile mult mai repede.
- masajul incepe de la extremitati (maini, picioare) si continua spre centrul corpului (spre abdomen si piept)
- incearca sa exerciti o presiune constanta asupra zonelor vizate, alternand tehnicile de masaj
- incepe masajul cu miscari de netezire, realizate cu palma sau cu podul palmei, dupa care continua cu miscari de framantare iar la final cu ciupituri usoare. Incearca in acelasi timp sa intizni pielea, cu ajutorul degetului aratator si al celui mare.
Principalele miscari in masajul alticelulitic
Cele mai importante miscari in masajul anticelulitic sunt miscarile de netezire si loviturile usoare, care preced orice alte tehnici. Rolul lor este de a relaxa si de a anestezia pana la un anumit punct zona care urmeaza sa fie masata. Ele pregatesc in egala masura procesul de evacuare a toxinelor degajate in timpul procesului de framantare. Cu alte cuvinte, loviturile usoare si miscarile de netezire dilata vasele si grabesc fluxul lifatic.
Inainte de a incepe miscarile de netezire, pe corp se aplica o crema anticelulitica sau pudra de talc. Se realizeaza cu palma iar miscarile sunt mai apasate si mai pregnante. Scopul miscarilor de netezire este de a palma muschii si de a-i activa.
Loviturile usoare trebuie realizate incet, pentru inceput doar cu varful degetelor. Daca acest tip de masaj este realizat de altcineva, induce o stare de relaxare in tot corpul. Daca din contra masajul este rapid si de intensitate mare, exista riscul aparitiei spasmului muscular.
Cum sa-ti organizezi sedintele de masaj anticelulitic
Saptamanal trebuie sa-ti planifici cel putin 3 sedinte de masaj, a cate 35 de minute fiecare, repartizate astfel: 5 minute de lovituri usoare si miscari de netezire pe toate zonele afectate, 10 minute dedicate zonelor mai putin afectate si 10-15 minute pentru zonele care necesita o mai mare atentie. La final fa un dus rece si maseaza-te cu un prosop aspru.