Masline umplute
500 g masline
50 g past= de peste
50 g unt
100 g branza telemea
2 ficatei de pasare
1 ou fiert tare
2 castraveciori murati
1 salata verde
150 g maioneza
patrunjel verde
busuioc verde
seminte de chimen
sare, piper
Se aleg masline mari, frumoase, se pun intr-o cratita si se toarna peste ele apa rece, apoi se pun la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute, se scurg intr-o strecuratoare si dupa ce se racesc se scot cu grija samburii, cu ajutorul unei scobitori, avand grija sa ramana maslinele intregi. Separat, se pregatesc umpluturile. Se freaca branza cu putin unt, se adauga patrunjel verde si seminte de chimen (macinate sau intregi), se freaca pasta de peste cu putin unt si se condimenteaza cu piper. Se fierb ficateii de pui, se dau prin masina de tocat, se amesteca cu unt, se adauga castraveciori murati tocati marunt, sare, piper, dupa gust. Se trece oul fiert prin sita, se amesteca cu salata verde tocata marunt, cu busuioc, patrunjel verde tocat si putina maioneza. Se umplu maslinele cu preparatele pregatite, se aranjeaza pe platouri ornate cu foi de salata.
Sugestie
Platourile vor fi mult mai frumoase daca se folosesc pentru umplut masline negre si verzi.