Medalioane de vitel cu ciuperci
4 medalioane de vitel de cate 150 g fiecare
300 g ciuperci
2 crengute de tarhon verde
100 ml vin alb
100 ml supa de vita
100 ml smantana
20 g unt
1 lingura ulei
sare, piper
Ciupercile curatate si bine spalate, se taie felii groase, apoi se fierb cu putin unt si zeama pe care si-o lasa, pana cand sunt bine patrunse. Medalioanele de vitel se prajesc pe ambele parti in restul de unt pana cand se rumenesc usor. Se condimenteaza cu sare, se adauga 2 linguri de apa, se acopera si se fierb in continuare pana se patrund bine. Se scot din cratita si se tin calde. Sosul ramas de la prepararea medalioanelor, se degreseaza, se adauga peste el vin, supa de vita si ciupercile. Se fierb pana scad putin, apoi se adauga smantana, se potriveste gustul de sare, daca este nevoie. Se adauga tarhonul si medalioanele si dupa un clocot se pot servi.
E bine sa stii
Medalioanele de vitel se pot inlocui cu medalione de miel sau cu piept de pasare.