Consumul regulat de ciocolata neagra previne infarctul, conform unor studii realizate de cercetatorii de la Monash University din Melbourne, Australia. Prin acest studiu, se prezinta efectele semnificative ale ciocolatei care are o concentratie mare de cacao.
Consumul zilnic, pe o perioada de zece ani, a 100 de grame de ciocolata care contine peste 70% cacao, ne poate ajuta la evitarea a 70 de accidente cardiace fatale si a 15 nonfatale, la o populatie de 10.000 de persoane.
Concluzia la care au ajuns coordonatorii studiului este urmatoarea: pentru persoanele care prezinta un risc crescut de maladii cardiovasculare, o alternativa pentru terapiile medicamentoase ar putea fi chiar ciocolata.
Ciocolata este bogata in polifenoli, puternici antioxidanti naturali care reduc atat stresul, cat si riscurile de declansare a maladiilor cardiovasculare, a cancerelor si a altor boli cronice.
Gustari delicioase pentru o silueta perfecta
Metoda care te pacaleste sa mananci putin