Temperaturile ridicate iti dau batai de cap si nu stii cum sa reusesti sa te racoresti?
Alimentatia este foarte importanta pe durata perioadei cu temperaturi ridicate, iar meniul care poate fi solutia problemei noastre consta in senvisul cu castraveti si ceaiul, sunt de parere specialistii.
Apa este recomandat sa fie consumata la temperatura camerei si nicidecum proaspat scoasa de la frigider.
Alternativa sanatoasa si eficienta pentru a te racori este un senvis facut cu paine din cereale integrale, cu putina maioneza, putina sare de mare si felii subtiri de castraveti.
Atunci cand temperaturile cresc in termometru, este foarte important sa reduci caldura corpului, sa eviti deshidratarea si sa pastrezi mineralele si vitaminele esentiale. Fructele si legumele au un continut ridicat de lichide, in timp ce cerealele integrale pastreaza in organism calciul si magneziul.
Tentatia poate fi de a bea un pahat de apa rece ca gheata sau de a savura o inghetata, dar in felul acesta nu te vei racori, ci vei starni organismul sa reactioneze prin inchiderea functiilor naturale de racire.
Ceaiul este cea mai buna optiune pentru ca substantele care se gasesc in el sunt agenti care stimuleaza procesul de racorire.
Mancarea picanta nu este interzisa, contrar parerilor. Alimentele picante stimuleaza transpiratia, metoda naturala a organismului de a se racori.
Racoreste-te! Retete pentru 5 smoothie delicioase, cu putine calorii