Specialista in nutritie explica zilele trecute pe o populara retea de socializare ca, pentru ca strategia meselor mici si dese sa functioneze in favoarea noastra, trebuie sa avem mese si gustari de cel mult 200 de calorii.
"Mesele mici si dese, cheia marilor succese? Nu neaparat! Daca ne luam dupa stiinta, stomacul se goleste cam la 3-4 ore dupa masa, deci ar trebui sa mancam des ca sa nu fie niciodata gol?! Sau ca sa nu ne fie niciodata foame? Absurd! Gaselnita acestui concept e ca mancand putin si des supui organismul unui efort permanent de digestie si metabolizare a nutrientilor care se face cu consum de calorii (efectul termic al alimentelor)", marturiseste medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
Insa problemele apar atunci cand fiecare dintre noi are alta definitie pentru cuvantul "putin". Parerea specialistei este ca, daca vrei sa slabesti, trebuie sa uiti de mancare, sa te detasezi si sa nu faci o obsesie.
"Pentru ca sa functioneze aceasta strategie mesele/gustarile trebuie sa fie de maxim 200 calorii. Ce intra in 200cal? Nu mare lucru. Insa problema cea mai mare e ca toata ziua tu nu te gandesti decat la mancare, la ce si cand urmeaza sa mananci si mai ales la faptul ca niciodata nu te simti satul.
Parerea mea e ca atunci cand vrei sa slabesti trebuie sa uiti de mancare, sa te detasezi, nu sa faci o obsesie din ea. 2-3 mese/zi reduse cantitativ si fara nicio gustare intre ele sunt o varianta mai eficienta de disciplinare a apetitului. Altfel exista riscul sa ciugulesti putin toata ziua si nici satul nu esti nici de slabit nu slabesti", trage concluzia medicul nutritionist Mihaela Bilic.