Ouăle confiate sunt delicioase şi pot fi folosite pe post de ingredient surpriză în reţete de paste, salate sau chiar rase, peste popcorn sau omleta preferată.
Iată cum trebuie să procedezi pentru a obţine ouă confiate:
1. Combină 1 cană cu sare şi 1 cană cu zahăr într-un bol şi amestecă bine. Toarnă jumătate din amestec într-un alt bol.
2. Separă 4 gălbenuşuri de ou, păstrând albuşul pentru alte preparate. Plasează, cu grijă, fiecare gălbenuş deasupra amestecului de sare şi zahăr, după care, toarnă, cu grijă, restul de sare cu zahăr, până le acoperă complet. Acoperă bolul cu folie de plastic şi dă-l la frigider pentru 4 zile.
3. Scoate bolul de la frigider şi foloseşte o pensulă pentru a îndepărta sarea şi zahărul de deasupra gălbenuşurilor. Trece fiecare gălbenuş sub un jet slab de apă rece, pentru a curăţa sarea şi zahărul.
4. Aşază gălbenuşurile pe un şervet de bucătărie, pentru a îndepărta excesul de apă. Aşază-le apoi, într-o tavă, pe o foaie de copt şi dă-le la cuptor, la 65°C (150°F), timp de 2 ore.
5. La final, gălbenuşurile ar trebui să capete o consistenţă fermă şi un aspect similar cu cel al caiselor deshidratate. Le poţi folosi imediat, sau să le depozitezi într-un recipient ermetic, la frigider, timp de până la 2 săptămâni.
Ai încerca o astfel de reţetă?