Pentru această reţetă vei avea nevoie de:
- 2 linguriţe de miere crudă
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1 cană cu apă.
Mod de preparare:
Foloseşte 1 parte de scorţişoară la 2 părţi de miere crudă. Este recomandat, pentru a obţine efecte maxime, să foloseşti 1 linguriţă de scorţişoară la 2 linguriţe de miere.
Fierbe cantitatea de apă recomandată (1 cană).
Toarnă apa fiartă peste scorţişoară. Acoperă şi lasă să se aşeze până când amestecul este suficient de călduţ (nu prea fierbinte) pentru a fi băut.
Adaugă mierea atunci când apa este răcită/călduţă.
Nu adăuga niciodată mierea atunci când apa este fierbinte, deoarece căldura extremă va distruge enzimele şi alţi nutrienţi care se găsesc în mierea crudă.
Cum consumi mixtura
Bea jumătate din acest amestec din cană înainte de a merge la culcare. Cealaltă jumătate de cană ar trebui să o acoperi cu ceva şi să o păstrezi la frigider, deoarece o vei bea dimineaţă. Nu reîncălzi conţinutul cănii dimineaţă.
Nu adăuga arome şi alte condimente în această mixtură. Şi nu uita că această reţetă funcţionează doar dacă o bei pe stomacul gol.
Pentru rezultate mai rapide, poţi să creşti cantitatea de mixtură prin dublarea ingredientelor. Foloseşte 4 linguriţe de miere, 2 linguriţe de scorţişoară şi 2 căni de apă. Sursa.