Timp: 35
Porţii: 5
Ingrediente:
500 g carne tocata de oaie
3 cepe mici
3-4 catei de usturoi
16 fire de usturoi verde
1 ardei gras rosu
1 lingura ulei de masline
½ lingurita amestec de condimente (piper negru macinat, coriandru)
25 g radacina de ghimbir
1 lingura fulgi de cocos
Mod de preparare:
Se toaca ceapa, cateii de usturoi, radacina de ghimbir si ardeiul. Se calesc usor in ulei. Dupa ce se racesc, se amesteca cu carnea tocata si fulgii de nuca de cocos. Se condimenteaza cu sare, piper, coriandru, dupa gust si se amesteca pana la omogenizare. Se imparte compozitia in 16 portii egale. Fiecare portie de carne se "monteaza" pe cate un bulb de usturoi verde, lasand in afara codita. "Rachetele" obtinute se ung cu ulei, se asaza pe gratarul incins si se rumenesc pe toate partile. Se servesc fierbinti, cu garnitura de piure de cartofi.
E bine sa stii
Carnea de oaie se poate inlocui cu carne tocata de pui sau un amestec de carne de vita cu carne de porc.
Articolul anterior
Miel cu ardei
Articolul următor
Pulpa de miel umpluta