Timp: 45
Porţii: 6
Ingrediente:
Ingrediente pentru 6 portii
500 g carne de miel
20 g faina
1 ceapa
2 morcovi potriviti
2 ardei grasi
2 catei de usturoi
1 lingurita boia de ardei dulce
6 linguri ulei de masline
1 pahar de vin alb
2 frunze de dafin
sare, piper
Mod de preparare:
Se curata carnea de pielite si grasime, se spala, se portioneaza si se rumeneste cu putin ulei, amestecand cu lingura ca sa nu se prinda. Cand bucatile de carne sunt rumenite pe toate partile, se adauga putina supa de legume sau apa calda si se continua fierberea pana cand carnea este bine patrunsa. Se adauga ceapa, morcovii, ardeii si usturoiul, toate taiate bucati. Se mai fierb 10 minute, apoi se adauga faina amestecata cu boia de ardei, diluate cu vin. Se adauga frunze de dafin si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se introduce vasul la cuptor 15-20 de minute. Se serveste cald.
E bine sa stii
O portie de cartofi prajiti pai, sau preparati sub forma de piure, este foarte potrivita alaturi de acest preparat cu carne de miel.
Articolul anterior
Tocana de miel
Articolul următor
Mici de oaie