Miel cu rozmarin
600 g cotlete de miel
3 pahare de supa de legume
1 lamaie
1 catel de usturoi
2 ramurele de rozmarin
1 lingura de ulei de masline
sare
Se curata cotletele de grasime, se spala si se taie fasii. Se pun bucatile de carne intr-o cratita cu ulei si se rumenesc pe toate partile, mestecand sa nu se prinda. Cand sunt frumos rumenite se scot din cratita si se pastreaza calde. Se curata usturoiul si se toaca marunt, iar lamaia se stoarce de zeama. Se pun intr-o cratita 3 pahare de supa de legume si cand incepe sa clocoteasca se adauga zeama de lamaie, usturoiul si rozmarinul tocat marunt. Dupa un clocot se adauga bucatile de carne si se introduce cratita la cuptor pentru 30 minute. Se serveste imediat.
E bine sa stii
Pentru a-si pastra nealterate gustul si suculenta, carnea se va praji, inca de la inceput, la foc iute pentru a se forma la suprafata o crusta rumena, dupa care se lasa focul mai mic si se adauga putina supa.