Timp: 45
Porţii: 6
Ingrediente:
1 pulpa de miel
100 g ulei
1 ceapa mare
2 cartofi
boia de ardei
300 g bulion
2 linguri otet
10-15 legaturi de tarhon
1 lingura de faina
sare, piper
Mod de preparare:
Se curata carnea de miel, se dezoseaza, se portioneaza si se prajeste, in ulei incins, pe toate partile, apoi se scoate in alt vas. In uleiul ramas se pune ceapa tocata la prajit, se adauga faina, boia si se stinge cu apa. Se lasa sa fiarba bine ceapa. Se alege tarhonul, pastrand doar frunzele si varfurile fragede, se spala, se toaca si se adauga in sos. Se fierbe inca 15 minute, la foc potrivit, apoi se adauga bucatile de carne, bulion, sare, piper, dupa gust, si, daca este nevoie, putina apa. Se lasa sa fiarba pana cand carnea este bine patrunsa. Se adauga cartofii taiati cuburi si se mai lasa la fiert inca 10 minute pana cand fierb cartofii. La sfarsit se pune otetul.
E bine sa stii
Tarhonul se poate inlocui cu marar. In cazul acesta, se serveste la masa smantana.
Articolul anterior
Saculeti cu miel
Articolul următor
Rulouri de miel cu branza