Miel dulce cu aroma de curry
2 linguri faina
sare si piper dupa gust
carne de miel taiata cubulete (in jur de 2 kilograme)
6 linguri de unt
2 cepe mari, tocate
2 linguri de zahar brun
3 linguri de praf de curry
1 mar destul de mare pe care il cureti, ii scoti samburii si il tai cubulete
1 ceasca de supa de gaina/pui
1/2 ceasca de stafide
1 lingura de suc de lamaie
- pune faina intr-o punga de plastic; adauga sare si piper in interiorul pungii; adauga si cubuletele de miel (spalate si uscate in prelabil) si amesteca-le bine in punga pana cand bucatelele de carne sunt acoperite de faina
- topeste jumatate din cantitatea de unt intr-o oala mare, la temperatura medie; adauga toata carnea la gramada pana devine usor auriu-maronie pe toate partile si apoi ia-o de pe foc; scoate carnea de acolo
- redu focul la jumatate, iar in sosul care s-a lasat de la carne adauga restul de unt; pune si ceapa si lasa pe foc pana cand ceapa se inmoaie si devine usor transparenta, cam 5 minute; adauga apoi si zaharul brun; praful de curry; marul, supa de pui, stafidele si la sfarsit carnea de miel - lasa la foc mic sa fiarba, acoperind oala, si amestecand din cand in cand, pana cand mielul devine fraged - cam 1 h, 1 1/2 h
- inainte de a servi adauag sosul de lamaie in mancare si mai lasa-l 2 minute pe foc