Miel in stil grecesc
2.5 kg de pulpa de miel fara os
1 ceasca de ulei de masline
1/2 ceasca de otet de vin
2 linguri de usturoi pisat
1/2 ceasca patrunjel tocat
1/2 ceasca de marar tocat
4 linguri de oregano
piper negru
- amesteca intr-un bol uleiul, otetul, usturoiul, mararul, patrunjelul, oregano si piperul
- pipereaza pulpa de miel bine si fa-i cateva crestaturi; apoi adauga bucata in sosul preparat si unge-o pe toate partile bine; apoi las-o in acest sos la marinat, de la 2 la 24 de ore in functie de cat timp ai la dispozitie (cu cat sta mai mult cu atat e mai frageda)
- scoate bucata de carne din sos si aseaz-o pe o tava care are asambat un gratar (cum e la rotisor), astfel incat grasimea sa se scurga intr-o tava dedesubt; bag-o la cuptor la foc mic si las-o pana se rumeneste bine; o poti incerca cu un cutit sa vezi daca este bine patrunsa; inainte de servire las-o un pic sa "respire"; nu o servi chiar imediat cum ai scos-o din cuptor