Potrivit specialistei, sfecla rosie este o leguma bogata in oligoelemente (zinc, fluor, seleniu, mangan), dar si in potasiu, magneziu, fier, fibre si acid folic. "Fitonutrientii din compozitia sfeclei se fixeaza pe colesterolul alimentar din tubul digestiv si ii scade absorbtia, ducand implicit la micsorarea riscului de boli cardio-vasculare", a explicat Dr. Mihaela Bilic pe pagina oficiala.
Sfecla rosie stimuleaza functionarea ficatului, dar si a altor organe la fel de importante. "Chiar daca are un continut de glucide, aportul caloric al sfeclei este mediu (40cal/100g) si poate fi un aliment indicat pentru refacerea capitalului energetic dupa un efort fizic intens. Calitatile purificatoare ale sfeclei sunt unanim recunoscute de fitoterapeuti: stimuleaza functionarea ficatului, rinichilor, vezicii biliare, splinei, intestinelor, sistemului limfatic si intareste imunitatea organismului", a subliniat nutritionista Mihaela Bilic.
Cum este indicat sa consumam sfecla rosie: "Nu uitati sa o asociati cu hrean si otet, mediul acid crescand absorbtia fierului. Se recomanda ca sfecla sa fie coapta la cuptor, intreaga, cu tot cu coaja, decat fiarta in apa", a mai spus Mihaela Bilic.
Citeste si: Nutritionista Mihaela Bilic iti recomanda o cura de struguri
Ai silueta in forma de ardei gras? Vezi de ce nutritionistii spun ca esti norocoasa
Vrei sa cresti rezistenta organismului la imbolnavire? Mananca asta!
Morcovul te protejeaza impotriva bacteriilor si virusurilor
Prunele, remediu natural impotriva constipatiei
Mihaela Bilic iti spune care este doza zilnica recomandata de nuci
Mihaela Bilic recomanda carnea de curcan pentru o piele sanatoasa
Mihaela Bilic iti arata 5 reguli alimentare daca ai silueta in forma de para
Sursa foto: www.freedigitalphotos.net