Nutritionista spune ca aceasta conserva de sardine are atat Omega-3, cat si calciu. Si pentru ca suntem in sezonul rece, corpul nostru are nevoie de mai multe grasimi. Apare, astfel, recomandarea de a manca peste gras cel putin de doua ori pe saptamana.
"Nu cred ca mai e nevoie sa ridic in slavi efectele benefice ale acizilor grasi Omega-3: scad inflamatia, reduc trigliceridele si ateroscleroza, fluidifica sangele si sustin functia cerebrala. Ideal ar fi sa mancam peste gras pentru Omega-3, nu sa-l luam din farmacie.
Si daca somonul sau tonul nu sunt atat de accesibili ca pret, macroul, heringul, sprotul sau sardina sunt la indemana oricui. Nu e nevoie ca pestele sa fie proaspat, varianta congelata sau in conserva e la fel de sanatoasa", a marturisit Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
Specialista in nutritie ne atrage atentia asupra conservei de sardine, care este o sursa buna de calciu, dar contine si fier.
"Vreau sa laud in mod special sardina, un peste mic care se hraneste cu alge si plancton, fara risc de contaminare cu metale grele asa cum se intampla la pestii mari. Varianta in conserva, pentru ca e mancata cu tot cu oase, are si avantajul de a fi o sursa excelenta de calciu. Acest calciu are o bio-eficienta ridicata, fiind absorbit si utilizat foarte bine in organism. Iar daca alegeti conserva in sos tomat, mai primiti un bonus: fierul, care se absoarbe la cote mari din cauza mediului acid asigurat de rosii", subliniaza medicul nutritionist Mihaela Bilic. (Foto: Facebook)
Citeste si: Produsele fara gluten NU sunt secretul pentru silueta
Nutritionistii iti arata de ce e important sa tii un jurnal alimentar