Initiatorii Miscarii Nationale de Plantari "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci" au anuntat rezultatele celei de a IV-a editii. De la lansare, in septembrie 2006, si pana in luna mai 2010, miscarea a inregistrat cumulat un numar record de plantari la nivel national: peste 53.198.000 de arbori si peste 23.254.000 de arbusti si plante. Aceste rezultate au fost posibile datorita implicarii extraordinare a 700 de organizatii, 98.000 de voluntari si 91.000 de angajati. Miscarea este recunoscuta oficial de United Nations for Environment Program (UNEP) si se deruleaza sub sigla programului global al UNEP "Plant for the Planet". Aceasta recunoastere are la baza contributia miscarii romanesti la programul de mediu al Natiunilor Unite - campania "Un Miliard de Copaci".
Ieri, cele mai active fundatii, scoli, primarii, companii, directii si ocoale silvice, precum si alte organizatii din Romania, care au inregistrat numarul cel mai mare de plantari la nivel national la a IV-a editie, au fost premiate cu trofeul "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci". Platforma de comunicare a miscarii, website-ul www.milioanedecopaci.ro a inregistrat o crestere a traficului in acest an, avand vizitatori din 40 tari, cum ar fi: SUA, Italia, Spania, Marea Britanie, Olanda, Franta, Rusia si Austria.
PRAIS a celebrat si a doua editie a componentei educationale a miscarii de plantari, initiativa nationala "Lumea ta? Curata!"- www.lumeatacurata.ro, menita a educa civic-responsabil tanara generatie cu privire la economisirea resurselor planetei, colectarea selectiva a deseurilor reciclabile, protectia mediului prin actiuni majore de voluntariat.
Pana astazi "Lumea ta? Curata?" a implicat peste 5.200 de elevi si 230 de cadre didactice din 92 de scoli din Bucuresti, Medgidia, judetul Arad si Timisoara, precum si 15.000 de membrii ai familiilor elevilor. Au fost sustinute 50 de lectii deschise in scoli; elevii au creat peste 1.300 de obiecte decorative din materiale reciclabile, din care 200 au fost premiate. Elevii au inscris 260 de compuneri pe teme ecologice pe site-ul www.lumeatacurata.ro. In Bucuresti, sectorul 1, toate scolile implicate in program au fost dotate de catre Romprest cu pubele pentru colectarea selectiva. Elevii au colectat din consumul lor zilnic, cumulat in cele 2 editii: 605,32 metri cubi hartie, 216,57 metri cubi plastic.