Minestrone de vara
100 g broccoli
100 g ardei
100 g castraveti
100 g dovlecei
100 g telina
1 buc ceapa
2 catei usturoi
200 g rosii
2 linguri ulei de masline
50 ml vin alb sec
1 ½ litri supa clara de legume
100 g paste fainoase
4 ramurele cimbru
1 lingura pesto de tomate
40 g parmezan
Sare
Piper
Ceapa si usturoiul taie-le marunt.
Rosiile se spala si se taie in patru.
Intr-o oala mare, incinge uleiul de masline si inabusa ceapa , usturoiul si legumele scurse de apa, stinge-le cu vin alb si adauga supa clara de legume. Da-le intr-un clocot. Asezoneaza cu sare si piper. Mai lasa-le, la foc mic, circa 5 minute.
Adauga pastele si lasa-le sa fiarba cat este prevazut pe ambalaj.
Inainte de a fi gata, adauga cimbrul tocat si rosiile si asezoneaza cu pesto de tomate.
Pesto de tomate se poate prepara si in casa, amestecand in mixer pasta de rosii cu frunze de busuioc, parmezan si seminte de pin.
Pentru minestrone se pot folosi orice fel de legume, chiar si cele congelate.
Autor: Jakob Hausmann