Pentru unele persoane, este o regula clara: se evita cifra 13 pe cat se poate de mult posibil. Iata cateva exemple:
In Franta, nu vei putea gasi niciodata un apartament sau o casa cu numarul 13 pe ea. Poti verifica daca nu ne crezi. Iar asta nu e tot, cladirile moderne din America nu au etajul cu numarul 13, de regula, de la etajul 12 se sare direct la 14. Desigur, pare a fi doar o legenda si chiar asa si este, dar unii oameni chiar cred in asta.
De unde a aparut acest tip de teama? De ce le este oamenilor frica de cifra 13?
Potrivit traditiilor, ideea provine din mitologia Norse. A fost o petrecere cu 12 zei faimosi. Loki, spiritul raului, s-a decis din senin sa participe si el, fara sa fie invitat. Drept rezultat, a existat o lupta teribila in urma careia Balder, zeul favorit al oamenilor a fost ucis.
In Crestinism, aceasta scena s-a repetat in ceea ce se cunoaste a fi Cina cea de Taina. De ce? Pentru ca Iisus Hristos impreuna cu apostolii sai erau in numar de 13 la masa. Totusi, in unele culturi numarul 13 inseamna si lucruri bune. Spre exemplu, copiii evrei trec prin ceremonia "Bar and Bat Mitzvah" la varsta de 13 ani.
In multe alte tari de pe planeta, numarul 13 este considerat intradevar cu ghinion. Oamenii cred ca aduce boli, nefericire si calamitati naturale, fapt pentru care si-au stabilit regula de a evita cifra 13. Triburile antice Maya considerau numarul 13 norocos, aducator de sanatate si succes si aveau chiar 13 luni intr-un an.
Citeste si:
TEST: Prenumele te tradeaza - Ce spune initiala despre tine
Numerologie feng-shui: Cum iti afecteaza cifra casei relatia de cuplu
Numerologia sufletului: Cum sa faci fata provocarilor in 2015