Familia s-a mărit şi trebuie să dublezi spaţiul de depozitare din casa ta, dar crezi că suprafaţa locuinţei tale nu te ajută deloc? Acest articol este despre modurile în care poţi economisi inteligent spaţiu în încăperile mici din casa ta.
Atunci când vrei ca locuinţa ta să aibă un design modern şi în acelaşi timp practic şi aerisit, trebuie să ai în vedere 8 aspecte: patul pentru care optezi, cutiile de depozitare, dulapurile în perete, rafturile, oglinzile, biroul, lumina, depozitarea pe pereţi.
Să începem cu cea mai importantă piesă din dormitor: patul. Doar pentru că spaţiul tău este mic, asta nu înseamnă că nu ar trebui să deţii un pat frumos şi primitor. Secretul pe care trebuie să îl ştii atunci când decorezi un spaţiu mic în care ai nevoie şi de un pat, este să optezi pentru un articol care poate avea mai multe întrebuinţări.
Spre exemplu, ai în vedere întotdeauna paturile cu sertare sau cele cu ladă sub saltea, ca de altfel şi pe cele care deţin rafturi încorporate în tăblie. Astfel, vei avea mai mult spaţiu pentru a depozita aşternuturile sau chiar şi hainele de vară pe care nu le mai îmbraci pentru că a venit frigul.
Din fericire, există o mulţume de organizatoare pentru care poţi opta. Alege să depozitezi pantofii în organizatoare pe care le poţi agăţa în şifonier şi alege, de asemenea, organizatoare pentru accesorii, jucării sau cămăşi.
În ceea ce priveşte noptierele, acestea vin în diferite mărimi şi forme. Le găseşti în magazinele de profil sau poţi să le faci pe comandă în funcţie de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie. Depozitarea poate fi o provocare într-un dormitor mic. Dar există dulapuri şi noptiere pentru cel mai mic spaţiu. Spre exemplu, dacă nu ştii unde să mai depozitezi dosarele, îţi poţi achiziţiona un dulap înalt până în tavan, cu suficiente rafturi care te pot scăpa de această problemă.
Dacă nu ai un dulap sau cel pe care îl deţii este prea mic, alege să încorporezi un dulap în jurul patului sau chiar într-un perete. Spaţiile de depozitare din perete te ajută să economiseşti spaţiu şi oferă camerei un aspect curat şi aerisit.
Ştiai că poţi folosi chiar şi spaţiul pe care îl ai la dispoziţie deasupra uşii pentru a depozita lucrurile care stau împrăştiate prin casă? De asemenea, poţi depozita pantofi, genţi sau alte accesorii chiar pe uşă, trebuie doar să îţi procuri organizatorul potrivit.
Oglinzile sunt cea mai bună achiziţie pentru orice încăpere pentru că acestea reflectă lumina şi oferă iluzia de încăpere mai mare. Acestea pot fi încorporate sau agăţate de perete, încorporate în mobilier sau de sine stătătoare.
Rafturile pentru cărţi sunt nelipsite şi pot fi o idee de depozitare inteligentă. Acestea sunt moderne şi versatile, dacă sunt alese cu grijă şi nu ocupă spaţiu valoros.
Spaţiul în care lucrezi este necesar în orice dormitor, iar un dormitor care este în acelaşi timp şi birou, trebuie să conţină neapărat un birou de lucru. Nu este loc şi pentru un scaun? Foloseşte o noptieră care poate ţine locul unui scaun în momentele în care ai de lucru intens.
În ceea ce priveşte lumina, poţi opta pentru veioze pe care să le prinzi undeva pe perete sau pentru lămpi cu picior înalt pe care să le poziţionezi într-unul din colţurile camerei. Dacă dormitorul este mic şi nu are o fereastră suficient de mare care să te ajute să te bucuri de lumina zilei, prinde o aplică pe tavan, iar în rest luminează încăperea cu lămpi pe care să le aşezi pe birou, lângă pat sau pe pereţi.
Sursa foto: freshome.com